Kártevőirtás az élelmiszeripar részére

 

Az élelmiszeripari (gyártó, forgalmazó, raktározó) üzemekben és vendéglátó ipari egységekben, megjelenő és megtelepedő rovarok, rágcsálók azon túlmenően, hogy betegségterjesztő szerepük számottevő lehet, gazdasági kártételük is rendkívül jelentős. Ezért irtásukról rendszeresen gondoskodni szükséges. Ezt egyrészt a gazdasági értékek megóvása érdekében fontos megtenni, másrészt mert a vállalatról alkotott jó image-hez a kártevőmentes állapot is nagymértékben hozzájárul.

 

          

 

A kártevőirtás korszerű és környezetkímélő módon az Integrated Pest Management (IPM) alkalmazásával valósítjuk meg. Az IPM stratégia lényege, hogy a korábbi, sokszor megelőző jellegű és széleskörű irtószeres kezelések helyett a folyamatos ellenőrzéseket helyezzük előtérbe. A megfelelően hatékony ellenőrzés végzéséhez a korábbinál nagyobb felkészültség, több biológiai szakismeret szükséges. A nagy területekre kiterjedő, széleskörű és nagy mennyiségű irtószer-alkalmazás helyett csak az esetenkénti és a minél kisebb területre szorítkozó irtószer-kijuttatást helyezzük előtérbe.

 

A Bábolna Bio szolgáltatási technológiája során alkalmazott eljárások emberre és haszonállatra gyakorlatilag veszélytelenek Tevékenységünk az üzemelés rendjét nem zavarja és a technológiákba beépíthető. A közel fél évszázad tapasztalata, a korszerű technológiák alkalmazása és az intenzív kutatás-fejlesztés azok, amelyek biztosítják a hatékony, minőségi és garanciális munkavégzést.

 

 

Vállaljuk élelmiszeripari üzemek, vendéglátó ipari egységek kártevőmentességre irányuló célfeladatok kidolgozását, valamint az integrált védekezés kivitelezését alkalmanként, illetve féléves, éves, több éves szerződéssel.

 

 1.       Rovarirtás:

 1.1     csótányok, hangyák, bolhák, készletkártevők, legyek, darazsak irtása

 1.1.    Rovarmonitoring: mászórovarok, legyek, molyok.

 1.2.    Elektromos, uv-lámpás, ragasztólapos rovarcsapdák: repülő rovarok.

 

 2.       Rágcsálóirtás:

 2.1.    egerek, patkányok, mezei pockok irtása

 2.2 .   rágcsáló monitoring, ragasztós készítmények, élve befogó csapdák

 

 

 3.       Madarak elleni védekezés:

 

A madarak (galambok, verebek, stb.) eredeti életterüket megváltoztatva egyre inkább emberlakta környezetben, az épületeken, raktárakon vagy azok közvetlen környezetében telepednek le. A galambok az ürülékükkel az épületeket beszennyezik és az esőcsatornák, illetve vízlevezető aknák dugulását okozzák. A madarak folyamatos zajongásukkal szintén sok kellemetlenséget okozhatnak és a betegségterjesztő szerepük sem elhanyagolható.

 

A madarak elleni védekezéshez korszerű, környezetbarát mechanikai (hálózás, huzalozás, tüskézés), valamint akusztikus, optikai és egyéb más megoldásokat alkalmazunk. Ezek segítségével elkerülhető a galambkolóniák kialakulása, vagy egyéb kellemetlen madarak megtelepedése, illetve a már megtelepedett madarak elriasztása. Védelmi rendszereink telepítése során az épület állagát megőrizzük. A diszkrét megoldások miatt a homlokzati kép változatlan marad. Az alkalmazott eljárások a madarakban nem tesznek kárt.

 

4.           Vonalkódos ellenőrzési rendszer:

 

A Bábolna Bio az élelmiszeripari tevékenységet végzők számára vállalja, hogy a Nyugat Európában bevált, Magyarországon egyedülálló vonalkódos ellenőrzési rendszer bevezetésével a kártevőktől való fertőzöttség változásának számítógépen történő nyilvántartásáról információkat és adatokat szolgáltat.

 

Vállalatunk 1996-ban a kártevőirtó szolgáltatási vállalkozások közül elsőként vezette be az  ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerét, majd az ISO 14 001-es Környezetközpontú Irányítási Rendszer 2001. decemberében került tanúsításra.

 

 

 

MEGRENDELÉS, TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

 

Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft.

1107 Budapest, Szállás u. 6.

Tel: 43-20-412, 43-20-400

Fax: 43-20-401

e-mail:szolgaltatas@babolna-bio.com

Internet: www.kartevoirtas.hu