Kártevőirtás az élelmiszeripar részére

 

Az élelmiszeripari (gyártó, forgalmazó, raktározó) üzemekben és vendéglátó ipari egységekben, megjelenő és megtelepedő rovarok, rágcsálók azon túlmenően, hogy betegségterjesztő szerepük számottevő lehet, gazdasági kártételük is rendkívül jelentős. Ezért irtásukról rendszeresen gondoskodni szükséges. Ezt egyrészt a gazdasági értékek megóvása érdekében fontos megtenni, másrészt mert a vállalatról alkotott jó image-hez a kártevőmentes állapot is nagymértékben hozzájárul.

 

          

 

A kártevőirtás korszerű és környezetkímélő módon az Integrated Pest Management (IPM) alkalmazásával valósítjuk meg. Az IPM stratégia lényege, hogy a korábbi, sokszor megelőző jellegű és széleskörű irtószeres kezelések helyett a folyamatos ellenőrzéseket helyezzük előtérbe. A megfelelően hatékony ellenőrzés végzéséhez a korábbinál nagyobb felkészültség, több biológiai szakismeret szükséges. A nagy területekre kiterjedő, széleskörű és nagy mennyiségű irtószer-alkalmazás helyett csak az esetenkénti és a minél kisebb területre szorítkozó irtószer-kijuttatást helyezzük előtérbe.

 

A Bábolna Bio szolgáltatási technológiája során alkalmazott eljárások emberre és haszonállatra gyakorlatilag veszélytelenek Tevékenységünk az üzemelés rendjét nem zavarja és a technológiákba beépíthető. A közel fél évszázad tapasztalata, a korszerű technológiák alkalmazása és az intenzív kutatás-fejlesztés azok, amelyek biztosítják a hatékony, minőségi és garanciális munkavégzést.

   

Vállaljuk élelmiszeripari üzemek, vendéglátó ipari egységek kártevőmentességre irányuló célfeladatok kidolgozását, valamint az integrált védekezés kivitelezését alkalmanként, illetve féléves, éves, több éves szerződéssel.

 

 1.       Rovarirtás:

 -     csótányok, hangyák, bolhák, készletkártevők, legyek, darazsak irtása

 -    rovarmonitoring: mászórovarok, legyek, molyok.

 -    elektromos, uv-lámpás, ragasztólapos rovarcsapdák: repülő rovarok.

 

 2.       Rágcsálóirtás:

 -    egerek, patkányok, mezei pockok irtása

 -   rágcsáló monitoring, ragasztós készítmények, élve befogó csapdák

 

 

 3.       Madarak elleni védekezés:  

A madarak (galambok, verebek, stb.) eredeti életterüket megváltoztatva egyre inkább emberlakta környezetben, az épületeken, raktárakon vagy azok közvetlen környezetében telepednek le. A galambok az ürülékükkel az épületeket beszennyezik és az esőcsatornák, illetve vízlevezető aknák dugulását okozzák. A madarak folyamatos zajongásukkal szintén sok kellemetlenséget okozhatnak és a betegségterjesztő szerepük sem elhanyagolható.

 

A madarak elleni védekezéshez korszerű, környezetbarát mechanikai (hálózás, huzalozás, tüskézés), valamint akusztikus, optikai és egyéb más megoldásokat alkalmazunk. Ezek segítségével elkerülhető a galambkolóniák kialakulása, vagy egyéb kellemetlen madarak megtelepedése, illetve a már megtelepedett madarak elriasztása. Védelmi rendszereink telepítése során az épület állagát megőrizzük. A diszkrét megoldások miatt a homlokzati kép változatlan marad. Az alkalmazott eljárások a madarakban nem tesznek kárt.

 

4.           Vonalkódos ellenőrzési rendszer:  

A Bábolna Bio az élelmiszeripari tevékenységet végzők számára vállalja, hogy a Nyugat Európában bevált, Magyarországon egyedülálló vonalkódos ellenőrzési rendszer bevezetésével a kártevőktől való fertőzöttség változásának számítógépen történő nyilvántartásáról információkat és adatokat szolgáltat.

 

 

Szaktanácsadás, kártevőirtó szakértői tevékenység

 

Az élelmiszeripar gyártó, forgalmazó, raktározó szakvállalatok az üzemelésük során folyamatosan különböző auditokon kell, hogy helyt álljanak. Az auditokon történő maximális megfelelés elősegítése érdekében vállalatunk kártevőirtó szakértői tevékenység keretében felméri az adott vállalatot. A helyszínen megjelenő kártevőket azonosítjuk és a jelenlétüket kiváltó okokat elemezzük. A felmérés során javaslatokat teszünk a kártevők megtelepedésének, elszaporodásának érdekében megvalósítható műszaki-, higiéniai és üzemeltetési feladatokra. Ezt követően kockázatelemzést készítünk, majd bemutatjuk a szükséges kártevőirtási technológiákat, megoldásokat.

 

 

MEGRENDELÉS, TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

 

Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft.

1107 Budapest, Szállás u. 6.

Tel: 43-20-412, 43-20-400

Fax: 43-20-401

e-mail:szolgaltatas@babolna-bio.com

Internet: www.kartevoirtas.hu